Scouts

Speltakteken Scouts

Wat zijn Scouts:

‘Scouts zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar, die nieuwsgierig zijn naar hun omgeving. Ze onderzoeken, ervaren en gaan samen op avontuur.’

Geen beter leven dan buitenleven. Zoals het scouts-logo al laat zien zal dat vooral gebeuren in Nederland. Diverse weekenden en ook kampen worden in Nederland georganiseerd, waar het kennis maken met andere mensen en uitdagende dingen doen centraal staan. Ook hiermee doen we recht aan de scout-visie. Nieuwe scouts en vrienden leren kennen, recht doen aan verschillen en in contact komen met anderen.

Je herkent de Scouts aan hun beige scoutfit (blouse) en hun scouts -insigne.

Wat kun je verwachten van de Scouts:

Hoewel er ook nog spelletjes gedaan worden, zijn de activiteiten meer gericht op het buitenleven en het leren omgaan met techniek, natuur en voor jezelf en elkaar zorgen dan bij de jongere speltakken.

Een Scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, bruggen bouwen van touw en hout, survivalactiviteiten, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen ploeg in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas, en bovenal dikke vrienden worden.

Ga je mee op avontuur?

Scouts bij Scouting Brandevoort

In de Scoutswet staat: “Een Scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld om zich heen te ontdekken.” Binnen Scouting Brandevoort zijn deze woorden ongekend belangrijk.

Scouting Brandevoort heeft een volle groep Scouts, waar elke vrijdagavond van 19:00-21:30 uur én iedere zaterdagochtend van 9:30-12:00 uur jongens en meisjes ongekend veel plezier maken met elkaar.
De programma’s van de Scouts zijn perfect afgestemd op de leeftijd. Scouts kunnen alle energie kwijt in spellen; vlagveroveren in het bos, maar ook gewoon voetbal. Weer een andere keer lopen ze een tocht met kaart en kompas, gaan ze op excursie naar de brandweer of bouwen ze een abseiltoren van houten palen en touw.
De groep Scouts is onderverdeeld in subgroepen (patrouilles). Binnen deze patrouilles vorm je je eigen groep en op weekenden en kampen run’ je je eigen kamp; je zet je eigen tent op, maakt een eigen keuken en wasplaats, maakt rotzooi en ruimt het weer op.

De Scoutsleiding

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen lokaal hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Voor jongens en meisjes tussen de 11-15 jaar is de beste plek om te zijn, bij de Scouts van Scouting Brandevoort!

De laatste updates over de Scouts!