‘Wordt het zoo’n kamp?!’ Scouts Zomerkamp 2023

Wordt het zoo’n kamp?! Ja het was een👍kamp.

Wat hebben we genoten van een geweldig kamp, een prachtig terrein en een geweldige troep Scouts.

Op zaterdag vertrokken de Scouts met de trein naar Ommen. De reis verliep voorspoedig en de Scouts hebben onderweg veel plezier gehad. Aangekomen in Ommen zijn de Scouts in hun patrouille middels een kompasroute naar Labelterrein Gilwell’s Ada’s Hoeve gelopen.

De patrouilles arriveerden rond vier uur op het terrein en gingen na een kort rustmoment aan de slag met het opzetten van hun tent en het maken van de kamptafels. Voor de kamptafels moesten ze wel wat doen. Het pionierhout lag bij de kampstaf van het terrein en dat was een aardig stukje lopen. Gelukkig waren er voldoende platte karren beschikbaar om al het materiaal naar ons kampterrein te brengen.

Op zondag zijn we rustig aan gestart. ‘s Middags zijn we naar Ommen gewandeld. In het centrum bij de Vecht werd een slag uit de tweede wereldoorlog nagespeeld. En dankzij een dame van de organisatie hadden we een mooi overzicht van de slag. Na deze voorstelling zijn we naar het centrum van Ommen gegaan waar de scouts zich hebben vermaakt in de diverse winkels.

Op maandag zijn we op ons kampterrein aan de slag gegaan. Er is een start gemaakt met onze tokkelbaan. En we hebben gewerkt aan de twee opdrachten voor het Champions for Nature programma. Dit paste goed bij het duurzaamheidsinsigne waar we dit jaar aan hebben gewerkt. ‘s Avonds hebben de patrouilles hun projecten voor (nog meer) duurzaamheid op Ada’s Hoeve gepresenteerd aan de kampstaf van Ada’s Hoeve. Die waren behoorlijk onder de indruk! Het resultaat is dat we de eerste Scouts zijn die onderdeel worden van de ‘Earth Tribe‘.

Op dinsdag zijn we gaan kanovaren. Eerst een stukje op de Vecht en daarna de Beneden Regge op. Dat was stroomopwaarts. Op de Beneden Regge gekeerd en daarna terug naar ons kampterrein. Het zal je niet verbazen dat niet iedereen het droog heeft gehouden. Het was er het weer dan ook voor.

Terug aangekomen op het kampterrein kregen de patrouilles de uitdaging om zelf hun avondeten te gaan inkopen. Super om te zien wat er wordt bedacht en gemaakt met als randvoorwaarde dat de inkopen moeten voldoen aan de schijf van vijf.

En dan is het al woensdag. In de ochtend zijn alle kamptafels afgebroken, de tenten netjes opgeruimd (op een na) : de scouts slapen vannacht buiten!

Na een lunchbuffet hadden we een keuze programma : tokkelbaan, houtbewerken of vlotvaren. Zo kon iedereen doen waar die zin in had.

De avond hebben we afgesloten met een bbq en vers gebakken pizza’s! Je gelooft het niet maar er waren nog pizza’s over.

Donderdagochtend vroeg was er nog een verrassing. Een niet voorspelde regenbui. Alle scouts met spoed onder het activiteitendak gelegd waarna ze nog lekker hebben kunnen slapen.

En dan is het ook tijd om op te ruimen, bus inladen en vertrekken.

Op de blokhut hebben we een nieuw record gevestigd door de bus in 25 minuten uit en op te ruimen! Wat een kanjers die scouts!!! Het stafteam bedankt alle scouts voor een geweldig mooie week!

Voor onze leden hebben we ook een fotoblog van dit bericht beschikbaar. Deze kun je hier bekijken. Hiervoor moet je wel met je SOL-account inloggen.