Doe mee! Meld je aan…

Scouting Brandevoort staat midden in de wijk en is er in eerste instantie voor kinderen en jongeren van 5 tot 21 jaar. We onderschrijven de waarden van Scouting: samenwerken, samenleven, verantwoordelijkheid nemen en openstaan voor andere ideeën.

Voor wie?

De groep is er voor kinderen, jongeren en volwassenen uit Brandevoort en omgeving die samen willen spelen en samen willen werken.

Kinderen en volwassenen die elkaar opzoeken om leuke dingen te ondernemen en van elkaar te leren. Kinderen die willen ravotten, jongeren die actief bezig willen zijn. Mensen met voorliefde en respect voor natuur en milieu, die samen met kinderen en jongeren hiervan willen genieten en leren.

Scouting Brandevoort steunt IVN Helmond tijdens de natuurwerkdag 2019

In en rondom een prachtige blokhut gonst het van de activiteiten. We delen onze passie en enthousiasme graag met je, dus vul het inschrijfformulier gerust in en kom eens meedraaien! Je kunt eerst drie keer mee proefdraaien voordat we je definitief vragen of je wilt blijven.

Leiding worden?

Wil je meedoen als leiding bij één van de speltakken? Daarvoor is er geen wachtlijst; we komen graag in contact met jongvolwassenen of vaders/moeders die het leuk vinden om leiding te komen geven of een andere taak zouden willen vervullen. Mail gerust naar groepsvoorzitter@scoutingbrandevoort.nl voor (meer) informatie.

Veel gestelde vragen én de antwoorden!

Wat gebeurd er na het insturen van het aanmeldformulier?

Wanneer je het aanmeldformulier hebt ingevuld krijg je bericht van de ledenadministratie. We proberen je binnen 2 weken een eerste bericht te sturen. Je krijgt van de ledenadministratie altijd direct een machtiging toegestuurd voor de automatische incasso van de contributie. Nadat deze getekend terug ontvangen is neemt de speltakleiding contact op om mee te komen proefdraaien.

Is er altijd direct plek voor mijn zoon of dochter?

Het eerlijke antwoord: Nee, helaas hebben we niet altijd direct plek in de speltakken en is er een kans dat je kind op de wachtlijst komt. Het hangt heel erg af van de doorstroom in de speltakken en de leeftijdopbouw binnen de speltakken. Als er niet direct plek is voor je kind, dan wordt deze op een wachtlijst gezet. Wanneer er ruimte ontstaat neemt de ledenadministratie contact op.

Moet ik meteen contributie betalen?

Nee, je zoon of dochter kan altijd eerst drie keer meedraaien vóórdat de inschrijving definitief is. Bevalt het toch niet zo? Geen probleem, dan bedanken we je voor de gezelligheid en schrijven we je weer uit. Er wordt dan geen contributie geïncasseerd.
Was het wel een succes? Fantastisch! Dan verwelkomen we je zoon of dochter als lid van Scouting Brandevoort én wordt je direct lid van Scouting Nederland. Vanaf dat moment ben je dan contributie verschuldigd.

Wat is de contributie van Scouting Brandevoort?

Met ingang van 1 januari 2023 is de contributie voor jeugdleden €43,18 per kwartaal, voor Pioniers en PlusScouts geldt een lager tarief. De contributie wordt met een automatische incasso 1 keer per kwartaal vooruit geïncasseerd. Jaarlijks kan de contributie geïndexeerd worden op basis van het prijsindexcijfer van het CBS.

Hoe kan ik contributie betalen?

Bij eerste aanmelding bij de ledenadministratie vragen we direct om een automatische incasso in te vullen waarmee je Scouting Brandevoort machtigt om de contributie automatisch van je rekening af te schrijven. We vragen dit altijd direct bij aanmelding om te zorgen dat we alles compleet hebben wanneer je zoon of dochter bij onze Scoutingvereniging wil blijven na het drie keer proefdraaien. Een andere betaalwijze is, in verband met de geautomatiseerde administratie, niet mogelijk.

Hoe kan ik mijn kind afmelden?

Wil je om welke reden ook je zoon of dochter afmelden? Dat vinden wij natuurlijk heel erg jammer. In dat geval stellen we het op prijs wanneer je de speltakleiding daarvan tijdig op de hoogte stelt zodat er een leuk afscheid geregeld kan worden.
Je dient in ieder geval een mail te sturen aan de ledenadministratie om de uitschrijving te doen. Alleen een melding bij de leiding is dus geen uitschrijving! Na de melding bij de ledenadministratie wordt je kind uitgeschreven in de administratie van Scouting Brandevoort én melden wij hem of haar af bij Scouting Nederland. De contributie wordt doorberekend tot en met de maand waarin de afmelding is doorgegeven.

Is er een overzicht hoe inschrijven en uitschrijven gaat?

We hebben onze inschrijfprocedure en uitschrijfprocedure uitgelegd in een apart document. Hierin staat ook aangegeven hoe de verrekening van de contributie gaat bij inschrijven en/of iuitschrijven. Deze kun je hier downloaden.