welpenklWat zijn welpen:

De welpen is een speltak voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar, die spelen in het thema van Jungle book.

Beste Welpen, vandaag spelen we een spel waarbij je zowel de snelheid van de zwarte panter Bagheera, als de slimheid van de aap koning Lowietje nodig zult hebben!

Zomaar een uitspraak die de Welpen bij hun opkomst te horen kunnen krijgen. Je herkent de Welpen aan hun groene scoutfit en hun welpeninsigne.

Wat kun je verwachten van de Welpen

Het themaverhaal van de welpen speelt zich af in de Jungle net als bij veel andere Scoutingorganisaties over de hele wereld.

Bij de welpen leren de kinderen de wereld om hen heen ontdekken, ze leren samen te werken en vooral samen met leeftijdsgenoten ongekend veel plezier te maken. Welpen zijn graag met elkaar buiten in de natuur te vinden. Samen spelen in welke vorm dan ook vinden wij heel belangrijk. Respect voor elkaar en de natuur hoort daar bij. Dit kan als er enige kennis is van elkaar en van de natuur.

De activiteiten van de welpen zijn zeer uiteenlopend, naast de welbekende bosspelen zijn we graag in de weer met uitdagende scoutingtechnieken, zoals leren knopen of vuurtje stoken.

Maar we spelen en sporten ook graag op de blokhut of in de omgeving. Daarnaast vinden we het leuk om creatief en expressief bezig te zijn.

Welpen bij Scouting Brandevoort

Scouting Brandevoort heeft twee Welpengroepen met ongeveer 24  jongens en meisjes.

Vanzelfsprekend zijn we één welpengroep, maar binnen elke welpengroep zijn er 4 kleinere subgroepen (nesten), binnen deze nesten vormen de kinderen een eigen groepje. Ieder nest draagt de naam van een van de Jungle inwoners. Daarnaast heeft ieder nest een eigen leider (gids). Hier zie je onze visie van Teamwerken sterk in terug komen (je inzetten om met anderen resultaten te bereiken en daarmee bijdragen aan een gezamenlijk doel. Denken en handelen vanuit gemeenschappelijke belangen).

De Vrijdagwelpen draaien op vrijdagavond, 19:00-21:00 uur
De Zaterdagwelpen draaien op zaterdagmorgen, 10:00-12:00 uur