Scouts naar Landelijke Scouting Wedstrijd 2023!

Het RSW, oftewel de Regionale Scouting Wedstrijden. Een evenement waar veel Scouts van Scouting Brandevoort naar uit kijken. Een plek waar je kan laten zien hoe goed jij de mastworp kan leggen of je is kan kijken of je nog wel met een kompas om kan gaan. Nou, die van Scouting Brandevoort kunnen dat zeker. 14 kinderen, die samen 2 patrouilles vormen, van onze scouts zijn de strijd aan gegaan met 13 andere groepen Scouts uit regio Helmond. Hierbij doen de Scouts heel veel dingen om punten mee te verdienen. Van avondspellen tot een tocht op zaterdag en van een keuken pionieren tot zelf een sprookjes verhaal schrijven.

De Scouts begonnen op vrijdag met hun tent op zetten. Dit natuurlijk zo strak mogelijk maar ook zonder te kibbelen. Vrijdagavond nog als afsluiter een avondspel spelen om daarna met lekkere warme chocomel in de buik te gaan slapen. Zaterdagochtend staat dan het pionieren van de keuken op de planning en wat hierbij belangrijk is, is dat de keuken stabiel en stevig is. Niet dat je maar hoeft te blazen en hij valt om. Hierbij werd er nog een foutje gemaakt door de leiding, door een verouderde gasslang + koppeling mee te geven. Snel een nieuwe regelen en we spreken nergens meer over. In de middag worden de aangeleerde tochttechnieken op de proef gesteld. Kijken of de Scouts wel kunnen wat ze zouden moeten kunnen. Door middel van een leuke tocht een hele middag door de bossen lopen is natuurlijk heerlijk.

Tijdens dat de kinderen de tocht liepen werden hun tenten en keukens gecheckt op netheid en natuurlijk de keuken op stevigheid. Hierbij kregen wij als Scouting Brandevoort van de jury de complimenten over onze nieuw gemaakte keukenblokken en patrouille kist in 1. Hierbij heb je je pannen en bestek gelijk bij het fornuis. Datzelfde keukenblok mocht na de tocht gebruikt worden toen de kinderen lekker voor zichzelf mochten gaan koken. Als voorafje een lekker soepje, als hoofdgerecht rijst met wok groenten met gehakt en als afsluiter een lekker bakje yoghurt. Hierna was nog snel even een uurtje vrij gemaakt voor de leiding om langs te komen en de geweldige verhalen aan te horen van iedereen. En oh wat waren ze enthousiast over hoe goed het ging. Na dit uurtje kwam alweer het avond spel en daarna was het slaaptijd.

Zondag stond in het teken van het veilig en netjes afbouwen van je kamp. Daarna snel nog een spelletje spelen omdat er gewacht moest worden op de lunch, een broodje hamburger. En dan het moment waar we met z’n allen op gewacht hebben. De prijsuitreiking! We waren voor dit moment al super trots op beide groepen want ze hadden het allebei super goed gedaan. Uit de prijsuitreiking kwam dat 1 van onze groepen met als leden: Ruben, Sem, Fé, Imke, Tim, Veerle en Vera, als 3e in de competitie zijn geëindigd en daarom mee mogen naar de Landelijke Scoutnig Wedstrijden (LSW). Wij als leiding gaan er alles aan doen om ze klaar te stomen voor deze grootse activiteit. Oh ja en een ‘klein’ puntje erbij. Dit is voor het eerst in de lange geschiedenis van Scouting Brandevoort dat een Scouts groep naar het LSW mag. Nogmaals, wij als leiding van de Scouts zijn ontzettend trots op wat beide groepen hebben neergezet. Klasse!!

Voor onze leden hebben we ook een fotoblog van dit bericht beschikbaar. Deze kun je hier bekijken. Hiervoor moet je wel met je SOL-account inloggen.