Explorers

Speltakteken Explorers

 

Wat zijn Explorers

Jongens en meiden van 15-18 jaar die samen op onderzoek uitgaan, uitdagingen aangaan en internationale contacten leggen.

De naam van deze zegt het eigenlijk al: To Explore; Op onderzoek uitgaan. Anders dan bij andere speltakken binnen Scouting, kunnen Explorers (Explo’s) veel meer zelfstandig op onderzoek uitgaan. Dit kunnen ze ook, omdat Explorers voor jongens als meisjes zijn in de leeftijdscategorie van 15 tot 18 jaar.

Ontdekken en onderzoeken op allerlei gebieden zal het hoofdthema worden van deze speltak. Dit doe je natuurlijk samen met een heleboel leeftijdsgenoten en met je begeleiding.
Explorers gaan nog een stapje verder dan de scouts, zoals het logo al laat zien, brengt hun ontdekkingstocht hen buiten Europa. Explorers gaan op zoek naar hun eigen grenzen en zoeken deze ook in het buitenland.

Je herkent de Explo’s aan hun brique scoutfit (blouse) en hun explorers-insigne.

Wat kun je verwachten van de Explorers

Anders dan bij de bevers, welpen en scouts heb je bij de Explo’s geen leiding, maar begeleiding. Dit betekent dat de Explo’s samen met hun begeleiding verantwoordelijk zijn voor het programma. De begeleiding stuurt, stimuleert en motiveert je om onwijs leuke activiteiten te bedenken en uit te voeren. Dit alles gebeurt natuurlijk gezamenlijk en in acht neming van een heuse Scout-spirit!

Bij de Explorers wordt je mening enorm op prijs gesteld. Om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. Je wilt weten hoe de natuur in elkaar steekt. Je wilt weten hoe het is om moslim in Nederland te zijn. Hoe vies of schoon het water in de Rijn is. Waarom Max Havelaar koffie beter is. En als je genoeg weet, mag je een mening hebben. Bij Scouting mag je zeggen wat je vindt. Ook als je 15 bent!

Explorers bij Scouting Brandevoort

Hoewel de Explorergroep pas in 2010 is opgericht, zijn we direct actief gestart met bijzonder weekendjes kamperen: onder een doek/zeil, toen er sneeuw lag en het eerste zomerkamp in 2011 staat gepland in Duitsland!

Een actieve echte Scout groep, dat is wat wij als Explorers willen zijn

Technieken en kennis heb je veelal bij de Scouts opgedaan, die ga je bij de Explorers in de praktijk brengen en uitbreiden. Als de oudste speltak binnen Brandevoort staan we voor onze Scoutingwaarden en samenwerking is daarbij heel belangrijk.
‘De wereld net iets mooier achter laten dan dat je het gevonden hebt’

Met deze woorden in achtneming zul je de Explorers van Scouting Brandevoort, de wereld om hen heen zien verkennen. Iedere jongere die ook maar een klein beetje zin heeft om op ontdekking en verkenning uit te gaan, moet dinsdagavond bij de Explorers van Scouting Brandevoort zijn!

Elke dinsdag komen de Explorers bij elkaar op de blokhut tussen 19:00-21:30 uur. Hieronder vind je een aantal korte verslagen van onze opkomsten. Dan heb je een beetje beeld bij wat we doen!

 

Ga je mee op avontuur?

De laatste berichten van de Explo’s