Roverscouts

Speltakteken Roverscouts

Wat zijn Roverscouts:

Jongens en meiden van 18-21 jaar die zelfstandig de wereld ontdekken. Daarnaast spelen ze een rol in de ontwikkeling van Scouting Brandevoort.

Wat kun je verwachten van de Roverscouts

Roverscouts zijn jeugdleden van scouting tussen de 18 en 21 jaar. Deze speltak sluit aan op de ervaringen en ontwikkelingen die je bij de explorers hebt opgedaan. In tegenstelling tot de explorers heb je bij de Rovers geen begeleiding meer, maar adviseurs. Als groep ga je elkaar dus  stimuleren en motiveren om  programma’s te bedenken. Hierbij speelt de groep een centrale rol en zullen de adviseurs af en toe langs komen om te helpen waar nodig. Natuurlijk blijft ook bij de Rovers de Scouting-spirit centraal staan.

Het uiteindelijk doel van de rovers is de opgedane scouting-skills in combinatie met je andere talenten in te zetten voor het belang van de vereniging. Hierbij moet je denken aan het organiseren van kampen, leiding worden of het helpen bij activiteiten.

Rovers bij scouting Brandevoort:

De Rovers zijn sinds 2014 actief bij scouting Brandevoort, meteen is toen enthousiast en actief gestart aan het lokaal. Eind 2015 was het lokaal helemaal af. Natuurlijk moesten er nog steeds uitdagende programma’s gedraaid worden en gedacht worden aan een actie om geld op te halen voor kamp.

Zo zijn we bijvoorbeeld met de groep gaan paintballen, die dag zullen we niet snel vergeten. Ook is er met hulp van een paar plusscouts een succesvolle actie bedacht. Dankzij deze actie en nog een paar kleine acties hebben we genoeg geld kunnen inzamelen om op ons aller eerste Roverkamp te gaan.

Het eerste roverkamp was in 2015 in de Ardennen. Hier zijn leuke en uitdagende activiteiten gedaan, waarbij sommige hun grenzen weer een beetje hebben verlegt. Verder is er natuurlijk heel veel gelachen met elkaar en zijn we als groep nog hechter geworden. Dus al met al een super geslaagd kamp!

We draaien elke dinsdag van 19:30 tot 21:30. Vaak blijven we erna nog met z’n allen zitten om bij te kletsen en wat te drinken.

Voor meer informatie kunt u naar onze facebookpagina gaan ‘Roverscouts scouting Brandevoort’ hier zijn ook leuke foto’s van ons kamp, lokaal en onze activiteiten te zien.