Bevers

beversklWat zijn Bevers: 

Ja bevers zijn dieren, maar het is ook de jongste speltak binnen Scouting. De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting Brandevoort bevers genoemd.

De bevers is een gemengde groep, dit wil zeggen dat jongens en meisjes bij elkaar in de groep zitten. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Je herkent de Bevers aan hun rode scoutfit (blouse) en hun Bever-insigne.

Wat kun je verwachten van de Bevers:

Het verhaal van de bevers speelt zich af in het dorp Hotsjietonia. Hierin wonen verschillende themafiguren: Stuiter, Stanley Stekker,  Professor Plof, Fleur en Keet Kleur, Bas Bos, Rebbel, Sterre en Steven Stroom, Noa en Rozemarijn. Stuiter is een 6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen van Hotsjietonia. Stuiter is dol op spelletjes en houdt ervan lekker actief bezig te zijn. Stuiter staat op de (nieuwe) groepsbadge van de bevers. Elk figuur uit Hotsjietonia heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en eigenschappen. Zo gaan de bevers de ene keer een spelletje doen met Stuiter en de andere keer koken met Rozemarijn of het bos in met Bas Bos. Door de verschillende figuren hebben de bevers een gevarieerd programma-aanbod, zodat ze elke week een ander spannend programma aangeboden krijgen.

Ga je mee op avontuur?

Bevers Scouting Brandevoort

‘Niet apart, maar samen’  is het belangrijkste motto van de Bevers. Bij de bevers speel je altijd samen met elkaar in een zo veel mogelijk groene, veilige leeromgeving.
Bevers zijn de jongste speltak van scouting. We draaien iedere zaterdag, op deze morgen proberen we een zo variërend aanbod van programma’s te geven. Een kleine opsomming van wat u o.a. kunt tegen komen bij de bevers. Spelen in het bos zoals: smokkelspel, verstoppertje, maar ook speurtochten en hutten bouwen. Verschillende buitenspelen zoals, slagbal, voetbal en trefbal. Diverse kringspelen, Knutselen zoals kleien, verven, papier-maché zult u vooral binnen zien (vaak in de winter) net zoals bijv. een quiz en toneelspelen. We zijn natuurlijk geen school, maar dat wil niet zeggen dat we niets educatiefs doen, we gaan met de Bevers namelijk ook wel eens naar een museum of hebben een excursie. De kinderen leren bij de bevers al hoe ze vuur moeten maken, ze leren hiermee koken, ook bakken we koekjes, appelflappen en soms een hele maaltijd.

De bevers hebben (nog) geen zomerkamp, maar gaan elk jaar op beverweekend. Tot nu toe vond dat steeds plaats op een blokhut in de buurt. Vooral omdat we bij onze eigen blokhut een heuse Beverburcht hebben is de Bevers de beste vereniging voor alle kinderen tussen 5-7 jaar, jij komt toch?

Elke zaterdagmorgen van 9:30-11:00 uur draaien de bevers groep op de blokhut.

Laatste verhalen van de Bevers!