Wijk Schoonmaakactie 2021

Het was weer zover. Eindelijk mochten we weer eens een groter groepsevenement organiseren. En omdat Scouting Brandevoort actief is in de wijk Brandevoort zijn we voor de traditionele Wijk Schoonmaakactie de wijk ingegaan om zwerfafval op te ruimen.  

Wat is de Wijk Scoonmaakactie?

Tijdens de jaarljikse Wijk Schoonmaakactie helpen Bevers, Welpen, Scouts en Explo’s mee aan een schonere wijk. In groepjes gaan kinderen van 5 tot 18 jaar op pad met knijpers en vuilniszakken om zwerfafval te lijf te gaan. Ze lopen langs de Eco-zone, door de parkjes en speeltuinen en verzamelen al het zwerfafval dat ze tegenkomen.

RoverScouts en PlusScouts rijden rond en verzamelen de volle vuilniszakken. Deze worden terug naar de blokhut gebracht. Het resultaat is (helaas?) een flinke berg afvalzakken vol zwerfvuil, maar ook vaak grotere dingen zoals restanten van fietsen, zakken met viezigheid, huisraad en andere dingen. Eén ding is zeker, deze horen absoluut niet thuis in de natuur!

Het resultaat

Dit jaar zijn er weer tientallen kinderen en jongeren een ochtend bezig geweest om afval te verzamelen.  Gemeente Helmond had ons het benodigde materiaal geleend, dus er kon heel wat werk verzet worden. Het resultaat was dan ook weer een flinke berg vuilniszakken met troep.

Voor onze leden hebben we een fotoverslag gemaakt van dit evenement. Je moet inloggen met je SOL account om dit te kunnen bekijken.