Corona maatregelen vanaf 13 november 2021

Vanaf 13 november gelden er helaas weer strengere regels en richtlijnen die door Scouting Nederland zijn opgesteld in overleg en afstemming met het ministerie van VWS en het RIVM. Wij hebben bij onze scouting verenging deze richtlijnen en regels altijd direct gevolgd. Dit heeft gevolgen voor opkomsten en bijeenkomsten van met name leden van 18 jaar en ouder.

Geldig QR toegangsbewijs is verplicht

Belangrijkste regel is dat we verplicht zijn om bij opkomsten met 18+ leden een QR toegangsbewijs te scannen. Alleen met een geldig QR toegangsbewijs kunnen leden van 18+ deelnemen aan activiteiten op en rond de blokhut. Hier is een uitzondering voor leiding. Bevers, welpen, scouts en explorers tot 18 jaar en de leiding van deze speltakken, hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen bij hun speltakopkomsten.

Registratie van aanwezigheid is voorlopig noodzakelijk

We houden bij wie er wanneer aanwezig is. De speltakleiding informeert de leden over de manier waarop zij deze registratie willen realiseren. Dit kan zowel online als op papier zijn, daar is de speltakleiding vrij in. Maar iedere opkomst zal er een registratie moeten zijn wie er aanwezig is.

De registratie geld overigens niet alleen voor opkomsten van speltakken, ook commissies die op de blokhut samenkomen moeten hiervan een registratie bijhouden.

Ouders en externen zijn even niet welkom

Helaas kunnen we voorlopig ouders, familie en vrienden (volwassenen) niet toestaan op het terrein bij opkomsten van de speltakken. De nieuwe maatregelen hebben als doel om het aantal contacten te beperken. Daarom zijn ouders op dit moment nog even niet welkom bij een activiteit, ouderavond of kamp.

Moeten we mondkapjes dragen?

Nee, dat is niet noodzakelijk, maar kan natuurlijk geen kwaad. Overigens hebben we mondkapjes met een Scouting Brandevoort logo beschikbaar! Deze zijn hier aan te vragen, tegen een kleine vergoeding.

Grotere opkomsten, activiteiten kunnen voorlopig nog doorgaan

(Grote) groepsactiviteiten zijn geen evenement en kunnen onder de voorwaarden, zoals het coronatoegangsbewijs, plaatsvinden. Denk hierbij ook aan installaties, Sinterklaas en kerstactiviteiten. We beperken ieder evenement tot onze eigen leden: dus geen deelname van ouders / externen aan activiteiten of evenementen of waarbij zij komen kijken.