Wat doe je bij scouting?

Scouting kent zogenaamde speltakken. De activiteiten hangen af van de leeftijd van de kinderen en de speltak waaraan ze gaan deelnemen.

Scouting Brandevoort kent momenteel vier leeftijdsgroepen en een volwassen speltak. De vier leeftijdsgroepen zijn: de Bevers, de Welpen, de Scouts en de Explorers. De Bevers zijn 5 tot 7 jaar, de Welpen zijn 7 tot 11 jaar, de Scouts 11 tot en met 15 jaar en de Explorers zijn 15 tot 18 jaar oud. De volwassen speltak is de Plusscouts.

De Bevers draaien tussen 10:30-12:00 uur op zaterdag.

Eén Welpengroep komt bij elkaar op vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur, de andere Welpengroep komt bij elkaar op zaterdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur.

Eén Scouts groep heeft de opkomst op vrijdagavond van 19:00 tot 21:30 uur en een tweede scoutsgroep draait op zaterdag van 9:30 tot 12:00 uur. De Explorers en de Roverscouts komen dinsdagavond van 19:00 tot 21:30 uur bijeen.

De PlusScouts elke laatste donderdag van de maand.

Scouting is avontuur! Of je nu een tocht loopt met een kompas, pionieren, kampvuur stoken, een spel spelen, een vlot bouwen, knutselen, kamperen op een Labelterrein ergens in Nederland of juist een internationaal kamp, we doen het allemaal en nog veel meer.