Snerttocht 2023

Zaterdag 14 januari kon een Scouting Brandevoort traditie weer doorgaan: de Snertocht! En dat hebben we geweten met het bijpassend weer!

De Snerttocht is onze jaarlijkse nieuw scoutjaar opkomst voor alle speltakken en vrijwilligers van Scouting Brandevoort. De eerste zaterdag na de kerstvakantie is traditioneel de dag waarop we elkaar weer zien in het nieuwe jaar. 

Om half tien trapte onze voorzitter, Marc Fleskens, de opkomst af. En wat niet mag ontbreken is het openen van je opkomst. Eerst de Bevers en de Welpen met hun opening en daarna openden de Scouts, Explorers en Rover Scouts met de hijsen van de vlag en opzeggen van de scoutswet.


Na de uitleg van het ochtendprogramma werden de deelnemers in groepen verdeeld en ging iedere groep fanatiek aan de slag met 23 opdrachten en 5 spellen. Fantastisch om te zien en super leuk om mee te doen!

Voor de winnaar van de ochtend stond een Snerttocht Wisseltroffee in het verschiet. Dit jaar is deze gewonnen door het team van Karijn en Patricia!

Voor onze leden hebben we ook een fotoblog van dit bericht beschikbaar. Deze kun je hier bekijken. Hiervoor moet je wel met je SOL-account inloggen.