Scouts saboteren het zomerkamp 2021 ๐Ÿ˜‰

Nee niet echt, het thema van het zomerkamp 2021 was Saboteur!

En ja per ongeluk en expres werden de scouts of patrouilles gesaboteerd. Wie dat deed? Tja, kijk je patrouilleleden nog maar eens goed in de ogen om te weten voor wie deze speelde.

Op zaterdag in een fietstocht naar Mook en na opkomst in ieder geval je tent opzetten zodat je kunt slapen. De kookstaf zorgde vanavond voor het eten. Als avondspel gingen de patrouilles op zoek naar de verloren stukken van ons nieuwe weerwolven spel. Gelukkig is alles gevonden.

Zondag waren de highlandgames gepland, helaas gooide het weer roet in het eten. Dat mocht de pret niet drukken. Er werden spellen gespeeld, gekookt (zelf gemaakte appelmoes en een bramensaus), ontwerpen voor het clanschild gemaakt en de eerste voorbereidingen voor de bonte avond getroffen. Vandaag zijn de patrouilles zelf gaan koken. Dat was goed gelukt! Na het avondeten het avondspel: het saboteur-afschijn-spel. Nadat je door de mijn in het speelveld kwam gaf je een verzonnen naam door. Die kreeg iedere scout op de rug geplakt. Daarna verstoppen in het bos. Het speelveld was afgezet met reflectorpaaltjes waardoor duidelijk werd tot hoever je mocht gaan. Na het fluitsignaal begon de strijd. Welke patrouille werd het minst gespot! Wat een kabaal en plezier hebben jullie gemaakt.

Niet is zo leuk als per ongeluk een saboteur actie uit te voeren. Maandag is traditioneel de dag dat we gaan hiken en tochttechnieken in de praktijk brengen. Dit jaar leerden de scouts de GPS gebruiken. Geheel per ongeluk stuurde de leiding de patrouilles het verkeerde straatje in. Gelukkig was er in patrouille die dit in de gaten had. Zij liepen het rondje zoals geprogrammeerd. De andere drie liepen het rondje tegengesteld. Bij terugkomst was het tijd om te koken en โ€™s avonds speelden we โ€˜Goudzoekerโ€™. Twee scouts per patrouille mochten proberen om onder het zeil langs de draken te komen en zo goudstaven te bemachtigen. De eerste ronde was leuk, de tweede ronde waarbij alle zaklampen uitgingen was super gaaf! Weet je nog dat je drijfnat van het zweet onder het zeil vandaan kwam?

Op dinsdagochtend op tijd uit de veren om op tijd bij de klimlocatie te zijn. Super gelukt en iedereen heeft fijn kunnen klimmen. Na het eten van een boterham op de klimlocatie terug naar ons kamp en daar krijg iedereen chill-tijd voor het clanschild, bonte avond voordracht of werken aan je vaardigheden voor je insignes. Dinsdagavond hadden we een primeur: de oudste scouts (die overvliegen naar de Explos) hebben met hulp van de leiding een avondspel in elkaar gezet. Dit was super goed gedaan door ze en jullie vond het ook super gaaf om te spelen. Nogmaals chapeau voor de oudste scouts!

Helaas bleek het woensdagochtend geen zwem- of waterspektakelweer te zijn en hebben we alsnog 4 spellen van de highlandgames gespeeld. Boomstam werpen, oversteken met planken en kratten, frisbee werpen en last but not least: de katapult!

Woensdagmiddag startten we met het afbreken van het kamp: de keukens afbreken, 3 van de 4 tenten, je spullen inpakken: vanavond slapen bijna alle scouts buiten! Op het einde van de middag nog snel de voordracht voor de bonte avond oefenen en daarna samen BBQ-en. Rond 20.00u starten we de bonte avond. En wat werd dat een feest! Vier prachtige voordrachten, allemaal anders. Meezingen met Brabant van Guus Meeuwis, De Kabouterdans dansen, een persiflage opโ€ฆ.  en de Slimste Scout met als speciale gast ‘Maarten van Rossum’. En daarna een groot feest met DJ Roy

Op donderdagochtend werd iedereen met kleine oogjes wakker maar na het opruimen van de slaapspullen en een ontbijt zat voor half elf iedereen op de fiets naar huis. Op de blokhut aangekomen hebben we afgesloten met uitdelen van insignes en de zomerkamp badge. En niet te vergeten hebben we 3 leden van de leiding extra in het zonnetje gezet voor hun inzet!

Zomerkamp 2021: je was gaaaaaaaffffff!

Voor onze leden hebben we een fotoverslag gemaakt van deze opkomst. Je moet inloggen met je SOL account om dit te kunnen bekijken.