Installatieweekend welpen 11 en 12 november 2022

Voor veel welpen een allereerste keer overnachten op de blokhut. Voor anderen natuurlijk al vaker meegemaakt.

We hadden een geweldige opkomst en er waren maar liefst twee slaapzalen nodig om iedereen te kunnen laten slapen. We richtten onze slaapplekken in samen met papa of mama. Zoals we sinds anderhalf jaar doen, hebben we een slaapzaal voor de wat latere slapers en een slaapzaal voor de kinderen die eigenlijk meteen naar bed willen als dat mag. Dat werkte ook deze keer weer prima.

Daarna vertrokken de ouders en gingen we op pad. We hebben met een kompas een route door de wijk gelopen (tochttechnieken) en kwamen onderweg allerlei leuke spellen tegen in het thema “glowlympics”. We kregen nog een broodje knak en wat warms te drinken onderweg en liepen daarna met z’n allen terug naar de blokhut waar al een lekker vuurtje brandde. Rond half 11 ging de eerste groep naar bed, en wat later ook de andere welpen. Na nog wat geklets op de ‘late’ zaal werd het rond een uur of 11, half 12 ook daar rustig.

De volgende ochtend al weer vroeg uit de veren. Kleren aan, slaapspullen opruimen en onder het afdak parkeren en dan ochtendgymnastiek. Pfoe…dat was wel even doorzetten. Daarna gingen we lekker ontbijten. De kookstaf had al weer gezorgd voor een lekker ontbijtje. Daarna met de afwas door de wasstraat en aan de slag met het maken van een vogelhuisje. Intussen waren er ook al weer een heel aantal ouders aanwezig voor de ouder-informatieochtend. Fijn! Na de informatie en het maken van het vogelhuisje werden er maar liefst 23!!! welpen ge├»nstalleerd. Een ongekende hoeveelheid. Superfijn dat we weer zo veel fijne kinderen bij de welpen hebben mogen verwelkomen.

Na de installatie weer lekker op tijd naar huis, want Sinterklaasje komt vandaag aan in Nederland en dat mag niet gemist worden natuurlijk.

We kijken terug op een gezellig en drukbezocht weekend en hopen dat we dit soort weekenden nog veel vaker mogen beleven komend jaar.