Beverkamp-in-1-dag 2021

Wat doe je als je als Beverleiding maar geen duidelijkheid krijgt over wat er nu wel en wat er niet mag met de coronaregels en je wil tóch een kamp organiseren? Dan organiseer je een kamp-in-1-geweldige-dag voor alle Bevers waarin alle aspecten van een echt kamp verwerkt zijn!

Precies dat hebben onze Bevers mogen meemaken! Een dag in Hotsjitonia die begon met een echt scoutingontbijt met overheerlijke pannenkoeken en die vól zat met spannende, actieve, natte en nog veel meer verschillende activiteiten. Maar na het ontbijt moest er natuurlijk wel eerst afgewassen worden. Veel handen maakten hierin licht werk, dus samen was die afwas zo weggewerkt. En die noeste arbeid werd beloond met een fantastische poppenkastvoorstelling!

Ingespannen zaten de bevers te kijken naar de belevenissen die in de poppenkast afspeelden. Het was dan ook een spannend verhaal met boeven en natuurlijk een agent. Gelukkig was het een ‘happy end’! Daarna gingen de hoofdpersonen graag nog op de foto met alle bevers.

En nadat er cup-cakes waren versiert (en opgegeten natuurlijk) hebben de Bevers hun knapzak gepakt. Daarmee zijn ze naar het bos getrokken om met zijn allen spelletjes te spelen en hutten te bouwen. Ook werd er volop in de bomen geklommen. Op de zandvlakte hebben we samen limonade gedronken en de boterhammetjes opgegeten voor de lunch.

Terug op de blokhut was het weer even tijd voor wat rust. De leiding vertelde een verhaaltje en iedereen kon even rustig op de bank bijkomen van alle indrukken. Iedereen was al best een beetje vermoeid, maar… de Scouts hadden een verrassing! Voor de Bevers die het aandurfden was er A-frame lopen en spijkerbroek-hangen! De Scouts hadden daarvoor A-frames in elkaar gepionierd en liepen met deze frames over het hele veld. Super spannend natuurlijk!

Na nog een watergevecht met de jeugdleiding was het tijd voor het avondeten. Het Beverkamp-in-1-dag werd afgesloten met veel spaghetti met rode saus. Smullen! Uiteindelijk namen de Bevers afscheid van Hotsjitonia. Voor de verhalen moesten veel ouders wachten tot de volgende dag, want na zo’n dag zijn veel Bevers direct in slaap gevallen :-).

Voor onze leden hebben we een fotoverslag gemaakt van deze opkomst. Je moet inloggen met je SOL account om dit te kunnen bekijken.