Snijtechnieken leren

De eerste extra corona opkomst was natuurlijk een daverend succes. Zo’n grote opkomst hadden we vooraf niet bedacht. En iedereen was super enthousiast.

Nu hebben we het tweede thema van de extra corona opkomst in tweeën gesplitst, in het kader van de veiligheid. Twee zaterdagen achter elkaar hebben we de snijtechnieken opgehaald. Hoe zat dat ook alweer met die messen? Hoe kun je ook alweer op een veilige manier snijden?

In een programma waarin we eerst de bestaande kennis testten met een leuk vraag-en-antwoordspel en daarna met de messen aan de slag gingen hebben Welpen, Scouts en Explo’s laten zien dat ze inderdaad op een veilige manier met de vlijmscherpe werktuigen overweg konden. We hebben uiteindelijk maar 3 pleistertjes nodig gehad om schrammetjes af te dekken!

Oefenstok snijtechniekenDe Welpen hebben een ‘oefenstok’ gemaakt, een stok waarin veel voorkomende snedes en afwerkingen in verwerkt zijn en waarbij je alle snijtechnieken op een veilige manier kunt oefenen.

De Scouts en de Explo’s konden kiezen om een kabouter te snijden, of een borstel te maken van een tak. Vooral dat laatste was echt precieziewerk!

Uiteindelijk waren de opkomsten weer erg gezellig en eigenlijk gewoon te kort. Maar, niet getreurd… er volgt natuurlijk weer meer! Voor onze leden hebben we een fotoverslag gemaakt van deze opkomst. Je moet inloggen met je SOL account om dit te kunnen bekijken.