Overvliegen 2021

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver: tijd voor alle oudste bevers, welpen, scouts, explos om een speltak op te schuiven en aan een nieuw avontuur te beginnen! Het traditionele overvliegen was weer een heus spektakel waarbij de ‘overvliegers’ letterlijk naar hun nieuwe speltak vlogen. 

Natuurlijk was dit niet zonder obstakels en naar mate de overvliegers ouder werden, kwam er meer uitdaging kijken bij de vlucht naar de nieuwe speltak. Sponzen en emmers met water, maar ook gore brouwsels maakten het welkom in de nieuwe speltak leuk leedvermaak voor de omstanders, maar ook voor de deelnemers bracht het veel plezier!

Het overvliegen werd al vroeg op de zaterdagochtend voorbereid door de leden van de Knotsclub die, onder leiding van Theo, met een kabelbaan een heus vliegend tapijt bouwden. Super mooi om te zien hoe de creativiteit van velen tot zo’n gave constructie leidt! Met de hulp van Scouts, Explo’s  en vrijwilligers werd er in relatief korte tijd een mooie én veilige kabelbaan in elkaar gezet. 

Bij het overvliegen ‘s middags waren vele leden én ouders aanwezig. Het was fijn dat dit, sinds lange tijd, weer mogelijk was door de aangekondigde versoepelingen. De afgelopen anderhalf is het scoutingterrein niet toegankelijk geweest voor ouders in verband met de coronamaatregelen. Dan is het heel fijn dat we weer ‘ouderwets’ samen kunnen genieten van het plezier en de spanning van de Bevers, Welpen, Scouts en Explo’s!

Voor onze leden hebben we een fotoverslag gemaakt van dit evenement. Je moet inloggen met je SOL account om dit te kunnen bekijken.