Maandag 29 augustus

De wekker in het slaaplokaal geeft geen weksignaal, maar de afspraak is dat je voor 7 uur niet je bed uit mag. Stipt om 7 uur stonden de eerste kinderen gekleed beneden en wilden al in het bos gaan spelen. Wow, klaar voor een nieuwe dag.

We ontbeten met pannenkoeken. Weer een topper van de kookstaf. Alles helemaal op.
Daarna opruimen en je tas vullen met je lunchpakketje, drinken en je zwemspullen. We gingen op pad met de auto naar De IJzeren Man in Weert. Wat een fijn zwembad is dat. We zwommen in de ochtend binnen en in de middag mochten we ook buiten zwemmen. Sommige kinderen durfden van de hoogste duikplank. In het zwembad zijn niet veel foto’s gemaakt ivm privacy van de andere badgasten. Later zullen we die paar foto’s met jullie delen.
Teruggekomen uit het zwembad hebben we de was opgehangen en nog lekkere spiesjes gegeten.
Toen begonnen de activiteiten weer. We hadden gisteravond een extra blokje gevonden en contact gehad met Frits. We gingen via de tijdmachine naar het Stenen Tijdperk. We hebben een Steentijd-Estafette gelopen. Verder hebben we fossielen gemaakt en grottekeningen van krijt gemaakt. We vonden het laatste blokje in het fossielen brooddeeg.

In het Stenen Tijdperk kijken ze niet zo op tafelmanieren. We aten wraps met chili rechtstreeks van de tafel. Dat was voor veel kinderen wel even wennen.

Met het blokje konden we van de Steentijd weer terug naar het Nu want alleen daar kunnen we contact hebben met Frits. We gingen met zijn allen door de tijdmachine en belandden weer in 2022.

tijdmachine en misschien konden we dan professor P. Roefjes dan wel terug vinden.
Deze avond is het bestuur nog op visite geweest met chips voor allemaal. Altijd fijn dus. Leuk om bezoek te krijgen op het kamp.

Terug in het nu vond het Moment Supreme plaats op maandagavond. De blokjes werden in de tijdmachine ingebracht en met heel veel geweld flitste de professor met rook en ontploft haar uit de tijdmachine. Hij was superblij dat hij terug was en dat wij onze missie hadden volbracht.

Hij zou nog wel een woordje spreken met F. Outeboel omdat hij ons zo hard heeft laten werken.
We hebben afgesloten aan het kampvuur met worsten aan een spiesje en daarna gaan we straks naar bed.

Dit was het laatste nieuwsbericht. Morgen ruimen we op en hebben we nog wat afsluitende activiteiten en dan om 12 uur moe maar voldaan weer stinkend naar huis.

Er zullen nog wel extra foto’s op de site geplaatst worden na het kamp maar i.v.m. het niet hebben van WiFi op de kamplocatie.

Wij, de leiding, hopen dat de welpen het weer heel fijn hebben gehad en terug kunnen kijken op voor sommigen hun laatste fijne welpenkamp.
Heel veel groeten van de welp