Plusscouts

Speltakteken Plus Scouts

Wat zijn Plus Scouts:

Plusscouts zijn leden, ouder dan 21 jaar, die geen vaste functie binnen Scouting hebben, maar wel lid willen blijven of worden van Scouting Nederland of binnen een eigen groep.

Vaak hebben deze kringen wat weg van een stam/jongerentak maar de leden zijn ouder dan 21 jaar.

Met de plusscouts zijn er volop mogelijkheden ontstaan om als groep contact te houden met kader- of bestuursleden die (tijdelijk) niet meer actief kunnen zijn. Maar ook ouders, vrienden en oud-leden die bereid zijn af en toe eens te helpen bij activiteiten kunnen plusscout worden.

Je herkent de Plus Scouts aan hun brique Scoutfit (blouse) en hun Plus scout-insigne.

Wat kun je verwachten van de Plus Scouts bij Scouting Brandevoort:

De Plus Scouts zijn in 2010 opgericht, als een groep mensen die graag binnen Scouting Brandevoort betrokken willen zijn, maar die niet elke week een speltak willen draaien (leiding) of een functie in het bestuur ambiƫren. Maar scouts die het gezellig vinden om na bijvoorbeeld een lange tijd een functie te hebben bekleed nog bij Scouting betrokken willen zijn.

De Plus Scouts komen maandelijks bij elkaar om net als de andere speltakken een gezellige avond met elkaar te hebben. Soms klussen ze wat aan de blokhut of helpen mee met activiteiten binnen Scouting Brandevoort, soms hebben ze een leuke kook activiteit, een kanotocht of een bijzonder activiteit: gezellig is het altijd.

De groep kent een voorzitter en een secretaris, maar samen bespreek je wat er ondernomen wordt. Momenteel wordt de Plus Scouts gevormd door oudleden, leiding, ouders en iedereen die het ontzettend leuk vind om nog regelmatig met Scouting bezig te zijn, natuurlijk om het scouting-element, maar vooral voor de gezelligheid met elkaar!

De Plus Scouts komen elke laatste donderdag van de maand bij elkaar op de blokhut.