Basisregels vanaf 28 september 2020

De maatregelen in Nederland zijn aangescherpt. Voor Scouting ligt de focus op het continueren van de opkomsten voor kinderen en jongeren. Neem je verantwoordelijkheid en voorkom verdere maatregelen die Scouting en de maatschappij raken.

Bij klachten blijf je, ongeacht leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.

De bekende maatregelen blijven bestaan en daar wordt wat strikter op gelet:

• handen wassen,
  • niezen in de elleboog,
  • anderhalve meter afstand houden voor iedereen die 18+ is.

Ouders / familie zijn niet welkom tijdens opkomsten. De ‘kiss&ride’ voor de jongste leden blijft in gebruik, oudere leden komen zelfstanding op de fiets of lopend.

Je blijft thuis:

• bij (lichte) verkoudheidsklachten of koorts,
  • wanneer iemand in je gezin koorts heeft, benauwd is of een coronatest moet doen en nog geen uitslag heeft,
  • wanneer een gezinslid positief getest is,
  • Wanneer je negatief getest bent, maar nog wel verkouden bent. Pas wanneer je 24 uur klachtenvrij bent kom je weer naar Scouting.
  • Als je in het buitenland in oranje of rood gebied geweest. Je komt dan minimaal 2 weken niet naar Scouting.

Kom niet eerder dan 10 miniuten vóór de opkomst naar de blokhut. Na de opkomst gaat iedereen direct naar huis. We blijven niet in of rond de blokhut hangen.

Houdt er rekening mee dat, ook nu het kouder wordt, opkomsten zoveel mogelijk buiten plaatsvinden.